24 Eylül 2007 Pazartesi

CEVİZLİ İZCİ TATLISI

Hurma tatlısı

MALZEMELER:

-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)

-2 çorba kaşığı zeytinyağ

-2 çorba kaşığı yoğurt

-1 yumurta

-1 bardak çekilmiş ceviz içi (fındık da olabilir)

-5 su bardağı un

-1 /4 limon suyu

-3 su bardağı şeker

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

-1 fiske tuz

YAPILIŞI:

1- Margarin, zeytinyağ, limon kabuğu rendesi, yoğurt, yumurta, tuz, kabartma tozu bir kapta karıştırılır.

2- Elenmiş un ve çekilmiş ceviz konup yoğrulur.

3- Cevizden küçük parçalara ayrılıp rendenin ince tarafına bastırılır, kıvrılır (hurma şekli verilir).

4- Tepsiye dizip fırında pembe renkte pişirilir. Sıcakken ılık şuruba atılır.

ŞURUBUN HAZIRLANIŞI:

3 bardak şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken köpükler alınır. Limon suyu katılıp biraz koyulaşınca ateşten alınır. (Şurubu hamurdan daha önce hazırlayınız.)

0 yorum:

Yorum Gönder