27 Eylül 2007 Perşembe

ELMALI BİSKÜVİ PASTASI

MALZEMELER:

-100-150 gr. bebe bisküvisi veya normal bisküvi

-3- 4 orta büyüklükte elma

-Yarım su bardağı toz şeker

KREMA İÇİN:

-3 yumurta sarısı (yumurta akları pastanın üzeri için kullanılacaktır)

-3 çorba kaşığı nişasta

-1 litre süt

ÜZERİ İÇİN:

-3 yumurta akı

-4 çorba kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:

1- Elmalar soyulup rendelenir, yarım su bardağı şekerle suyunu
çekecek şekilde pişirilir.

2- Bisküviler büyük dört köşe cam kaseye dizilir. Üzerine ılık elma püresi yayılır.

3- Alüminyum olmayan bir tencerede 3 yumurta sarısı, 3 çorba kaşığı nişasta azar azar sütle ezilir. Sütün tamamı konup şekersiz olarak pişirilir. Karıştırarak soğutulur. Sonra elmaların üzerine yerleştirilir.

4- 3 yumurta akı, 4 çorba kaşığı toz şekerle çarpılıp katı kar haline getirilir. Kremanın üzerine yayılır.

5- Cam kase ortadan daha az sıcaklıktaki fırına konup yumurta akları Pembe olana kadar tutulur.

0 yorum:

Yorum Gönder