-8 kahve fincanı un
-1,5 küçük paket margarin (yumuşak, 200 gr.)
-1 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt
-1 kahve kaşığı kabartma tozu, limon kabuğu rendesi
-1 çorba kaşığı pudra şeker (hamura)
-3 ekşi elma, 1 çay bardağı şeker, yarım paket tarçın
YAPILIŞI:
1- Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.
2- Sonra un ile yoğrulur. Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır.
3- Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır. 25- 30 cm. çapındaki tepsiye yerleştirilir. Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür.
4- Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir. Tarçın karıştırılmış toz şeker serpilir.
5- Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır. Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir.
6- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır.
7- İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir.
Not: Hamur şöyle hazırlanabilir.
1) 15 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı Pirinç unu ile karıştırılıp ortası açılır.
2) 250 gr. margarin, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (3- 4- 5- 6- 7 nolu işlem aynen yapılır.)
0 yorum:
Yorum Gönder