27 Eylül 2007 Perşembe

ELMALI TART

MALZEMELER:

-8 kahve fincanı un

-1,5 küçük paket margarin (yumuşak, 200 gr.)

-1 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt

-1 kahve kaşığı kabartma tozu, limon kabuğu rendesi

-1 çorba kaşığı pudra şeker (hamura)

-3 ekşi elma, 1 çay bardağı şeker, yarım paket tarçın

YAPILIŞI:

1- Un elenip ortasına yağ, yumurta, yoğurt, kabartma tozu, pudra şeker, limon kabuğu rendesi konup karıştırılır.

2- Sonra un ile yoğrulur. Biri daha büyük olan iki parçaya ayrılır.

3- Büyük parça yarım cm. kalınlığında açılır. 25- 30 cm. çapındaki tepsiye yerleştirilir. Hamur, tepsinin kenarının yarısına kadar döndürülür.

4- Hamurun üzerine ince elma dilimleri yerleştirilir. Tarçın karıştırılmış toz şeker serpilir.

5- Diğer hamurdan ince çubuklar yapılır. Elmaların üzerine kafes kafes yerleştirilir.

6- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir. Servis tabağına alınır.

7- İstenirse üzerine marmelat sürülür veya vanilyalı pudra şeker elenir.

Not: Hamur şöyle hazırlanabilir.

1) 15 çorba kaşığı un, 5 çorba kaşığı Pirinç unu ile karıştırılıp ortası açılır.

2) 250 gr. margarin, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı şeker, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve limon kabuğu rendesi konup yoğrulur. (3- 4- 5- 6- 7 nolu işlem aynen yapılır.)

0 yorum:

Yorum Gönder