MALZEMELER:
-1 su bardağı kırık bisküvi
-1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)
-Yarım su bardağı pudra şeker
-2 yumurta
-2 su bardağı fazla suyu alınmış meyve (sertleri pişirilir)
-3- 4 çorba kaşığı dövülmüş fındık veya ceviz
YAPILIŞI:
1- Bisküvi kırıntılarının yarısı kalıba yerleştirilir.
2- Yağ ile şeker karıştırarak krem haline getirilir. Yumurta sarıları ilave edilir.
3- Yumurta akları çarpılıp kar haline getirilir. Buna, yumurta sarıları karıştırılmış şekerli yağ, doğranmış meyveler, dövülmüş fındık konup karıştırılır. Kalıba boşaltılıp yayılır.
4- Kalan bisküvi kırıkları, üzerine konup bastırılır. Bir gece veya 4- 5 saat buzlukta bekletilir.
5- Dilimlenip tabağa alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder