-2 su bardağı ince bulgur
-2 çorba kaşığı un
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 yumurta akı
-2 çay kaşığı tuz
-1 çorba kaşığı kuru nane
SOSU İÇİN:
-1 su bardağı zeytinyağ veya ayçiçek yağı
-3- 4 diş sarımsak
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı kırmızı biber
-1 demet maydanoz
-1 kahve kaşığı kimyon
YAPILIŞI:
1- Bulgur bir tencereye konur. Üzerine 1,5 bardak kaynar su dökülüp kapak kapatılır.
2- Bulgur kabarınca, un, nişasta, yumurta akı, kuru nane, tuz konup iyice yoğrulur. (Gerekirse ara sıra su serpilir.)
3- Küçük toplar yapılıp ortaları parmak batırılarak çukurlaştırılır. Kaynar tuzlu suda 5- 6 dakika haşlanır.
4- Sudan alınıp servis tabağına konur.
5- Sarımsak ayıklanıp dövülür. Kızgın zeytinyağa ilave edilip karıştırılır. Biber salçası, kırmızı biber, kimyon, tuz atılıp köftelerin üzerine dökülür ve karıştırılır.
6- İnce doğranmış maydanoz yaprakları ile süslenir.
0 yorum:
Yorum Gönder