HAMUR İÇİN
-1 su bardağı süt
-Yarım su bardağı sıvı yağ
-1 yumurta
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-Aldığı kadar un (açmak için 1 su bardağı nişasta)
ÜZERİ İÇİN
-1 su bardağı sıvı yağ
BÖREK HARCI İÇİN
-150 gr. dana kıyma
-2 adet kuru soğan
-1- 2 sivri biber
-1 demet maydanoz
-1 küçük domates
-Tuz, karabiber
YAPILIŞI:
HAMURUN YAPILIŞI
1- Bir tencerede 1 bardak süt, yarım bardak sıvı yağ, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve kabartma tozu karıştırılır.
2- Elenmiş un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. 24 parçaya ayrılır.
3- Hamur parçaları nişasta ile 10- 12 cm çapında açılıp araları tekrar nişastalanır ve 12 adedi üst üste konarak iki grup yapılır.
4- Hamur grupları 35- 40 cm. çapında açılıp, birinci parça yağlanmış tepsiye yerleştirilir.
5- Üzerine kıymalı harç konduktan sonra diğer parça üzerine kapatılır ve hafifçe bastırılır.
6- Börek istenilen şekilde dilimlenir. Üzerine 1 su bardağı az kızdırılmış sıvı yağ kaşık kaşık dökülür.
7- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir.
KIYMALI BÖREK HARCININ YAPILIŞI
1- Küçük doğranmış soğan, biber ve maydanoz sapları 2 kaşık yağ ile hafifçe kavrulur.
2- Kıyma ilave edilir, daha sonra domates rendelenir. Suyunu çekince ateşten alınıp tuz,
karabiber ve doğranmış maydanoz yaprakları konur, karıştırılır.
0 yorum:
Yorum Gönder