24 Eylül 2007 Pazartesi

KREM BAVARUVA

MALZEMELER:

-6 yumurta

-1,5 su bardağı şeker

-1 çorba kaşığı un

-8 adet jelatin

-1 litre süt

-1 paket vanilya

-1 çorba kaşığı yeşil fıstık

-2- 3 elma


-3- 4 muz

-2 mandalina ve portakal

YAPILIŞI:

1- Bakır bir tencerede, yumurta sarıları, şeker, un karıştırılır.
Süt ilave edilerek pişirilir. Ateşten alınıp yıkanmış jelatinler konur ve karıştırılır. (Soğumaması için üzerine kapak örtülür.)

2- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp katı kar haline getirilir.

3- Sıcak kremadan 2- 3 kepçe konup karıştırılır. Sonra kremanın hepsi katılır.

4- Krema soğuyunca küçük küçük doğranmış meyveler ilave edilir.

5- Hafif yağlanmış kalıba boşaltılır.

6- Buz dolabında dondurulur (4- 5 saat).

7- Kalıp ılık suya bastırılıp servis tabağına ters çevrilir. Üzerine dövülmüş yeşil fıstık serpilir.

Not:

1) Mevsimine göre çilek, kayısı, kiraz, şeftali gibi meyveler de kullanılır.

2) İstenirse krem bavaruvanın üzerine kayısı marmelatı dökülür.

0 yorum:

Yorum Gönder