-6 yumurta
-1,5 su bardağı şeker
-1 çorba kaşığı un
-8 adet jelatin
-1 litre süt
-1 paket vanilya
-1 çorba kaşığı yeşil fıstık
-2- 3 elma
-3- 4 muz
-2 mandalina ve portakal
YAPILIŞI:
1- Bakır bir tencerede, yumurta sarıları, şeker, un karıştırılır.
Süt ilave edilerek pişirilir. Ateşten alınıp yıkanmış jelatinler konur ve karıştırılır. (Soğumaması için üzerine kapak örtülür.)
2- Yumurta akları bakır bir tencerede çarpılıp katı kar haline getirilir.
3- Sıcak kremadan 2- 3 kepçe konup karıştırılır. Sonra kremanın hepsi katılır.
4- Krema soğuyunca küçük küçük doğranmış meyveler ilave edilir.
5- Hafif yağlanmış kalıba boşaltılır.
6- Buz dolabında dondurulur (4- 5 saat).
7- Kalıp ılık suya bastırılıp servis tabağına ters çevrilir. Üzerine dövülmüş yeşil fıstık serpilir.
Not:
1) Mevsimine göre çilek, kayısı, kiraz, şeftali gibi meyveler de kullanılır.
2) İstenirse krem bavaruvanın üzerine kayısı marmelatı dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder