27 Eylül 2007 Perşembe

KREMALI RULO PASTA

MALZEMELER:

-6 yumurta

-Yarım su bardağı şeker

-1 su bardağı ve 2 çorba kaşığı un

-1 çorba kaşığı limon suyu

-Limon kabuğu rendesi

-Yarım paket vanilya

KREMA İÇİN:

-1 yumurta

-1 su bardağından 2 parmak eksik şeker

-3 çorba kaşığı un

-Yarım litre süt

-Limon kabuğu rendesi

-Vanilya

-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)

YAPILIŞI:

1- KREMA: Yumurta, seker, un, limon kabuğu rendesi bakır bir kapta karıştırılır. Yavaş yavaş süt konur. Karıştırarak pişirilir. Koyulaşıp kaynayınca yağ ve vanilya katılır. Karıştırarak soğutulur.

2- PANDİSPANYA: Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır. Yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.

3- Bakır bir tencerede yumurtalar ile seker çarpılır, iyice koyulaştırılır.

4- Elemiş un, limon kabuğu rendesi, vanilya, limon suyu konup karıştırılır.

5- Tepsiye yayılır. Orta hararetli fırında 10- 15 dakika kurutulmadan pişirilir.

6- Soğutmadan, kağıdı ile uzun kenar boyunca sarılıp açılır.

7- Krema sürülüp tekrar sarılır. Üzerine vanilyalı pudra şeker serpilir.

Not:

1) İstenirse, kremadan bir miktar ayrılıp üzerine sürülür, fındık veya hidistan cevizi rendesi yapıştırılır.

2) Rulo sarılmadan kremanın üzerine muz veya çilek konup beraber sarılabilir.

3) Pandispanya hamuruna ve kremaya 1- 2 avuç dövülmüş fındık veya 1 çorba kaşığı kakao da konabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder