30 Eylül 2007 Pazar

MARMELATLAR

(Ayva, Elma, Erik, Kayısı, Şeftali, Kızılcık, Vişne)

MALZEMELER:

-1 kg. meyve

-3,5- 4 su bardağı şeker

-1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu

YAPILIŞI:

1- Sert meyveler yıkanıp doğranarak az su ile haşlanır.

(Ayva, elma, sert erik v.s.)

2- Kevgirden geçirilip şeker ilave edilir. Karıştırarak rengi ve kıvamı oluncaya kadar hafif ateşte pişirilir. Limon tuzu veya limon suyu konur. Bir süre daha pişirilir.

3- Yumuşak meyveler yıkanıp ayıklanır. Kevgirden geçirilip şeker konur. Hafif ateşte karıştırarak kıvama getirilir. Limon suyu veya limon tuzu konur.

KISA BİLGİ:

C Vitamini damar sertliğini önlüyor. Ne kadar çok C vitamini alırsanız kandaki kolestrol o derece azalıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder