27 Eylül 2007 Perşembe

MARMELATLI PRATİK RULO PASTA

MALZEMELER:

-1,5 su bardağı şeker

-3 yumurta

-2 su bardağı + 2 çorba kaşığı ilave un

-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)

-1 su bardağından 2 parmak eksik yoğurt

-Limon kabuğu rendesi

-1 kahve kaşığı kabartma tozu

-1 çorba kaşığı limon suyu

-6 çorba kaşığı marmelat

YAPILIŞI:

1- Fırın tepsisine parşömen kağıdı yayılır, yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.

2- Kabartma tozu karıştırılmış un elenir. Yağ eritilir.

3- Şekerle yumurtalar çarpılır. Erimiş yağ ve yoğurt katılır.

4- Kabartma tozu ile elenmiş un, limon kabuğu rendesi ve limon suyu ilave edilip, karıştırılır.

5- Kağıtlı tepsiye yayılır. Orta ısılı fırında 15- 20 dakika pişirilir.

6- Kurutmadan uzun kenar boyunca sarılıp, açılır. Marmelat sürülüp kağıt çıkarılarak rulo yapılır.

7- Soğuyunca üzerine vanilyalı pudra şeker serpilir.

Not: İstenirse üzerine de marmelat sürülüp dövülmüş fındık yapıştırılır.

0 yorum:

Yorum Gönder