27 Eylül 2007 Perşembe

PAPATYA PASTASI

HAMURUN MALZEMESİ:

-2, 1 /4 su bardağı un (2,5 bardaktan az)

-2 çorba kaşığı pudra şeker

-1 küçük paket margarin ve 1 parmak ilave (150 gr.)

-1 yumurta

-Yarım paket vanilya, limon kabuğu rendesi

İÇİNİN MALZEMESİ

-1,5 su bardağı fındık içi

-Yarım su bardağı pudra şekeri

-3 yumurta, limon kabuğu rendesi

-15- 20 adet iç badem, 2- 3 kaşık marmelat

HAMURUN YAPILIŞI:

1- Un elenir. 150 gr. yumuşak yağ, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı pudra şeker, limon kabuğu rendesi karıştırılır ve hamur yapılır. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)

2- Merdane ile 3- 4 mm inceliğinde açılır. Papatya kalıplarının içine yerleştirilir. Ortasına bir çay kaşığı marmelat konur.

İÇİNİN HAZIRLANIŞI:

3- Makineden çekilmiş fındık, yumurta, pudra şeker limon kabuğu rendesi karıştırılır.

4- Kalıpların üzeri bu karışımla doldurulur. Kabuğu çıkarılmış ve ikiye ayrılmış badem Papatya şeklinde yapıştırılır.

5- Kalıplar tepsiye dizilip orta hararetli fırında pişirilir.

Not:

1) Kalıpları yağlamaya gerek yoktur. Hamur yağlı olduğu için Pasta kolay çıkar.

2) Bu pasta için 15- 20 küçük papatya kalıbına ihtiyaç vardır.

0 yorum:

Yorum Gönder