-3 yumurta
-1 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı margarin-zeytinyağı karışımı
-3,5 su bardağı un
-1,5 çay kaşığı kabartma tozu
-150 gr. sert beyaz peynir (4- 5 kibrit kutusu kadar)
-1 demet dereotu
-1 çay kaşığı çörek otu
-2,5 çay kaşığı tuz
YAPILIŞI:
1- 35- 40 cm. çapında kalıp yağlanır, unlanır. Fırın ısıtılır.
2- Bir tencerede yumurta, yağ, yoğurt karıştırılır. Bu karışımdan 2 kaşık, üzerine sürmek için ayrılır.
3- Kabartma tozu ile elenmiş un, rendelenmiş peynir kıyılmış dereotu, tuz konup iyice karıştırılır.
4- Tepsiye boşaltılıp düzeltilir. Üzerine ayrılan yağlı yumurta sürülür. Çörek otu serpilip orta hararetli fırında pişirilir (30- 40 dakika).
5- Ilınınca, dilimlenip tabağa alınır.
0 yorum:
Yorum Gönder