-6 yumurta
-6 kahve fincanı şeker
-6 kahve fincanı un
-1 kahve fincanı kakao
-1 küçük paket margarin (125 gr.)
-Yarım kahve kaşığı dövülmüş karanfil
-1 kahve kaşığı tarçın
-1 kahve kaşığı limon suyu ve rendesi
-1 kahve kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
2- Bakır bir tencerede yumurtalar ile şeker koyu yoğurt kıvamına
gelinceye kadar çarpılır. Limon suyu ve limon kabuğu rendesi ilave edilir.
3- Elenmiş un, kakao, karanfil, tarçın, kabartma tozu, erimiş yağ konup çarpmadan karıştırılır. Kalıba boşaltılır.
4- Orta ısılı fırında 35- 40 dakika pişirilir.
5- Soğuyunca kalıptan çıkarılır. Üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
0 yorum:
Yorum Gönder