-1 litre süt
-1 su bardağı şeker
-3 çorba kaşığı pirinç unu
-2 yumurta akı
-Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Süt şekerle kaynatılır.
2- Yarım bardak soğuk süt ile ezilmiş pirinç unu şekerli süte karıştırılıp pişirilir. Vanilya konur.
3- Bu muhallebinin yarısı kaselere boşaltılır.
4- Geri kalanı hafif ateşte iken, iki yumurta akı çarpılır, kar haline getirilir.
5- Ateşteki muhallebi aklara ilave edilip karıştırılır.
6- Kaselerin üzerine doldurulur. (Kaselerin ateşe da yanıklı olması gerekir.)
7- İçinde su bulunan tepsiye dizilir. Fırında üstleri kızartılır. (Isının üstten verilmesi gerekir.)
Not: Muhallebileri fırına koymadan, üzerlerine biraz pudra şekeri elerseniz daha güzel kızarır.
0 yorum:
Yorum Gönder