-1 küçük paket margarin (125 gr.)
-2 su bardağı un
-1,5 su bardağı şeker
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı su
-1 çorba kaşığı çam fıstığı
YAPILIŞI:
1- Yağ eritilip, elenmiş un konur. Orta ateşte karıştırarak koyu pembe kavrulur. Fıstıklar konur. Bir iki kere daha çevrilir.
2- Süt, su ve şeker ilave edilir. Karıştırarak pişirilir.
3- Tencereye yapışmayacak koyuluğa gelince kaşık kaşık alınarak tabağa yerleştirilir.
1 yorum:
Ben geçen gün yaptım süper oldu, sizin tarifinizi de denemek isterim. Bu arada yeni yeni blog yazmaya başladım ve deneyip süper bulmadıkça asla tarif yayınlamıyorum, ziyaret edip fikir beyan ederseniz çok sevinirim. Maldivler tatil, seyahat, kitap özetleri, etkinlikler vs bir sürü konuda yazıyorum,sevgiler
http://yenibirsoyadimoldu.blogspot.com/2013/01/un-helvasi.html
Yorum Gönder