27 Eylül 2007 Perşembe

UN KURABİYESİ

MALZEMELER:

-1 su bardağı erinmiş yemeklik margarin

-1 su bardağı pudra şeker

-2,5- 3 su bardağı un

-Yarım paket vanilya

-1 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

1- Porselen veya cam bir kasede yağ ile pudra şeker iyice karıştırılıp krem haline getirilir.

2- Elenmiş un, vanilya, kabartma tozu konup, sertçe bir hamur yapılır.

3- Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlanır. Tepsiye dizilip orta hararetli fırında beyaz olarak pişirilir.

4- Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.

5- Kurabiyeler ertesi güne kadar bekletilirse daha iyi olur.

Not: Kurabiyeleri pişirmeden, üzerine kabuğu çıkarılmış yarım badem yapıştırabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder