30 Eylül 2007 Pazar

VANİLYALI DONDURMA

(Fındıklı, Fıstıklı, Kokteyl meyveli)

MALZEMELER:

-1 litre süt (kaynar)

-1- 5 su bardağı şeker

-3 yumurta

-1 çorba kaşığı patates nişastası

-Limon kabuğu rendesi

-Vanilya (1 paket)

YAPILIŞI:

1- Bakır bir tencereye yumurta, şeker, nişasta, limon kabuğu rendesi konup süt katarak ezilir. Sonra kaynar sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir. (Çok kaynatılmaz, kesilir.)

2- Karıştırarak soğutulur. Vanilya konur. 10 dakika kadar çarpılır. Buz kalıplarına boşaltılıp buzlukta dondurulur. (Ara sıra karıştırarak buzlaşması önlenmelidir.)

Not: Vanilyalı dondurmaya kavrulmuş ve dövülmüş fındık, iç yeşil fıstık, küçük doğranmış meyve şekerlemesi konarak lezzeti ve görünümü değiştirebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder