26 Kasım 2007 Pazartesi

Limonlu Hindistancevizli Muffin

Limonlu Hindistancevizli Muffin Tarifi:

Malzemeler
  • 100 g tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yumurta (oda sıcaklığında)
  • 1 limonun suyu ve kabuğunun rendesi
  • ½ su bardağı süt
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • ½ su bardağı hindistan cevizi1.

Yapilisi:

1.Tereyağ, şeker ve limon kabuğu rendesi mikserla çırpılır.

2. Yumurtalar eklenir, çırpılır.

3. Süt eklenir çırpılır.

4. Limon suyu eklenir, çırpılır.

5. Hindistan cevizi rendesi, elenmiş un, kabartma tozu eklenir, karıştırılır.

6. 170 dereceye ısıtılmış fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

Diger resimli yemek yariflerini okumak isterseniz Anne Kedi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder