16 Şubat 2008 Cumartesi

Fırında Tavuklu Makarna

Malzemeler:


1 paket çubuk makarna
1 lt. süt
5 yemek kaşığı sıvıyağ
4 yemek kaşığı un
2 yumurta
1 doğranmış tavuk budu
1 küçük kurusoğan
Yeteri kadar tuz

Yapılışı:Soğanı rendeleyip suyunu iyice sıktıktan sonra tavuk eti ve bir yemek kaşığı sıvıyağla birlikte tavaya alıyoruz. Etler suyunu iyice çekene kadar kavurup, tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz.Derin bir tencerede çubuk makarnamızı tuzlu suda kırmadan haşlıyoruz ve süzüyoruz.Diğer taraftan beşamelimizi hazırlıyoruz. Bir tencerede 4 yemek kaşığı yağımızla unu hafifçe kavuruyoruz. Karıştırmaya ara vermeden soğuk sütümüzü ekliyoruz. Kaynayınca ocaktan alıyoruz. Bir kasede yumurtaları çırpıyoruz. Beşamelimizden kaşık kaşık alıp yumurtaya ekleyip ısınmasını sağlıyoruz. Isınınca beşamele ekleyip iyice karıştırıyoruz. Tavuk etini ve tuzumuzu da ekleyip, haşladığımız makarnayla tamamını karıştıyoruz. Yağladığımız borcam tepsiye döküyoruz ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder