16 Şubat 2008 Cumartesi

Mantarlı Makarna

Malzemeler:
1 paket domatesli makarna
10-12 adet mantar
1/2 kase çekirdekleri çıkarılmış siyah zeytin
1 adet soğan+3 diş sarmısak
2 adet sivribiber
1 adet kırmızı biber
2 adet domates
1 yemek kaşığı nişasta veya un
1 yemek kaşığı fesleğen ve kekik
5 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:Makarnayı kaynar tuzlu suda 10-15 dakika haşlayıp süzün. Mantar, zeytin, kırmızı biber ve sivribiberleri ince kıyın. Soğan ve sarmısağı doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada kızdırın. Soğan, sarmısak ve biberleri hafif kavurun. Mantar ve zeytinleri ilave edin. Domatesleri katın. Nişastayı üzerine serpip tuzunu ekleyin. Makarnayı servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız sos döküp kekik ve fesleğen serpip servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder