2 adet havuç
2 su bardağı bezelye
2 su bardağı pirinç
100 gr tereyağ
1/2 demet dereotu
4 su bardağı etsuyu veya tavuksuyu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Yapılışı: Havuçları ayıklayıp küp şeklinde doğrayın. Pirinçleri ayıklayıp yıkayın. Tereyağında havuçlar yumuşayana kadar kavurun. Pirinçleri ekleyip kavurmaya devam edin. Pirinçler kaşıktan ayrılma kıvamına gelince bezelyeleri ekleyin. Tavuk suyunu katın.Tuz ve bir tutam toz şekerle tatlandırıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilavın üzerine kağıt havlu serip kapağını kapatın ve 15 dakika suyunu çekmesini bekleyin.. Dereotunu yıkayın ve ince ince kıyın ve ilave edin
0 yorum:
Yorum Gönder