1/2 kg kıyma
1 paket köfte harcı
1 ekmek
2 yemek kaşığı salça
1,5 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz biber
Yeteri kadar tuz
3 su bardağı su
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Yapılışı:Kıyma köfte harcıyla yoğurulur.Izgarada pişirilir.Ekmekler önce ince dilimlenir, sonrada küp küp doğranır.Ekmekler fırında kızartılır.Diğer yanda bir tencerede yağı kızdıralım içine salçayı,toz biberi,tuzu ve 3 su bardağı suyu koyalım kaynatalım.Kaynayan sosumuzu kızaran ekmeklerin üzerine dökelim.Servis tabağına önce ekmeklerimizi sonra köftemizi alalım.Üzerine sarımsaklı yoğurdu dökelim.Ve üzerine arzu edilirse pulbiber ve nane yakılabilir.Artık sizde kendi evinizde iskender yapabileceksiniz. Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder