-1 elma
-1 portakal
-limon
-1 greyfurt
-1 mandalina
-Şeker
YAPILIŞI:
1- Meyveler yıkanır. Dörde bölünüp çekirdekleri çıkarılır. Greyfurt ile elma soyulur. Diğerleri kabuklu olarak ince dilimlenir.
2- Bu karışık meyve kase ile ölçülür. Ne kadar gelmişse o ölçüde şekerle tencereye kat kat yerleştirilir.
3- Hiç su koymadan bir gece veya 4- 5 saat bekletilir.
4- Orta ateşte yavaş yavaş kaynatılır. Kıvamı olunca ateşten alınır.
KISA BİLGİ:
Limon, portakal, mandalina ve greyfurt en çok C vitamini
bulunan meyvelerdir. Greyfurtta yararlılık bakımından Altıntop da denmektedir.
0 yorum:
Yorum Gönder