30 Eylül 2007 Pazar

AYVA REÇELİ

MALZEMELER:

-1 kg. Ayva

-5- 6 su bardağı şeker

-1 çay kaşığı limon tuzu veya 1 limon suyu

YAPILIŞI:

1- Ayva dilimlenip soyulur. Ortası çıkarılıp istenen biçimde doğranır. Kabuklar ve ortaları 2- 3 bardak su ile kaynatılıp suyu alınır.

2- Ayvalar bu su ile yumuşayıncaya kadar iyice haşlanır. (Suyu süzülmez.)

3- Sonra şeker konup kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş kaynatılır. Limon tuzu veya limon suyu ilave edilir ve ateşten alınır. Ilıyınca kavanozlara boşaltılır.

Not:

1) Reçelin kıvamı şöyle anlaşılır: Bir çorba kaşığı reçel
suyu tabağa konur. Biraz soğuyunca tabak sağa sola eğilir. Eğer çabuk akıyorsa reçel suludur, kaynatmağa devam edilir.

2)Ayva reçelinin renginin pembe olması için yavaş yavaş kaynatmalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder