MALZEMELER
-250 gr. kedi dili bisküvi
-4 çorba kaşığı hindistan cevizli mısır özü nişasta
-4 çorba kaşığı oralet
-14 çorba kaşığı şeker
-limon suyu
-4,5 su bardağı su
-1,5 çorba kaşığı hindistan cevizi rendesi (üzeri için)
-2 mandalin (küçük doğranmış)
-4 elma (küçük doğranmış)
-4- 5 muz (küçük doğranmış)
YAPILIŞI:
1- Şeker ve oralet 3,5 su bardağı su ile kaynatılır. Buna 1 bardak su ile ezilmiş nişasta katılır. Karıştırarak pişirilir. Limon suyu ilave edilir.
2- Kalıp ıslatılır. Sıcak pelteden biraz dökülüp yayılır. Üzerine bisküvi, pelte ve karışık meyveler kat kat yerleştirilir. Kaşıkla bastırılır.
3- Soğuyunca buzdolabında 3- 4 saat bekletilir. Tabağa ters çevrilip üzerine hindistan cevizi rendesi serpilir.
Not: Mevsime göre değişik meyveler (şeftali, çilek, çekirdeksiz üzüm, kayısı, kiraz v.s.) kullanılır.
0 yorum:
Yorum Gönder