27 Eylül 2007 Perşembe

KAKAOLU ELMALI PUDİNG

MALZEMELER:

-3 yumurta

-1 su bardağı şeker

-1 su bardağı un

-2 elma (soyulup küçük doğranmış)

-1 çorba kaşığı kakao

-Yarım su bardağı ceviz içi (doğranmış)

-1 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

1- Yumurtalarla şeker iyice çarpılıp koyulaştırılır.

2- Kabartma tozu, kakao, un karıştırarak elenir. Küçük doğranmış elma
ve ceviz içi konup karıştırılır.

3- Yağlanmış kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir.

4- Soğuyunca kalıptan çıkarılıp yarım kahve fincanı şekerli likörlü su gezdirilir.

5- Hazırlanan krema, Pastanın üzerine kaşık kaşık dökülüp yayılır.

KREMA MALZEMESİ

-1 yumurta

-2 kahve fincanı şeker

-1 çorba kaşığı nişasta

-1 çorba kaşığı kakao

-2 su bardağı süt

-Vanilya

KREMANIN YAPILIŞI:

1- Yumurta, şeker, nişasta kakao biraz süt ilavesi ile karıştırılır. Sütün tamamı konup karıştırarak pişirilir.

2- Ara sıra karıştırarak soğutulur. Vanilya katılır.

0 yorum:

Yorum Gönder