27 Eylül 2007 Perşembe

ŞUALA KREM - EKLER PASTASI

MALZEMELER:

HAMUR İÇİN:

-1 küçük paket margarin (yumuşak, 125 gr.)

-2 1/4 su bardağı un (2,5 bardaktan az)

-4 yumurta

-2 tatlı kaşağı şeker

-2 tutam tuz

-2 su bardağı su

KREMA İÇİN:

-1 yumurta

-1 su bardağı şeker

-3 çorba kaşığı un

-Yarım litre süt

-Yarım paket küçük margarin (65gr.)

-Limon kabuğu rendesi ve vanilya

YAPILIŞI:

1- KREMA: Bakır bir kaba yumurta, şeker, un, limon kabuğu rendesi konur. Yavaş yavaş süt ilave edilip karıştırarak pişirilir. Ilıyınca yağ ve vanilya konur.

2- HAMUR: Bakır bir tencereye 2 bardak su, yağ, şeker, tuz konup kaynatılır. Elenmiş un birden ilave edilip karıştırarak Pişirilir. (Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır.)

3- Ilıyınca yumurtalar birer birer kırılır, karıştırılır. Ucuna geniş huni takılmış krema torbasına doldurulup yağlanmış tepsiye yuvarlak veya uzun sıkılır. (Ceviz büyüklüğünde veya bir parmak uzunluğunda.)

4- Orta hararetli fırında gevrek olarak yavaş yavaş pişirilir (içinin boşalması için).

5- İçlerine krema pompası ile krema doldurulur.

6- Üzeri çikolata ile kaplanır veya pudra şeker elenir.

Not: Üzeri için: 50 gr. sütsüz çikolata ile 50 gr. margarin kaynar su bulunan bir kabın üzerinde eritilip iyice karıştırılır. Pastaların üzeri bir çikolataya batırılıp ters çevrilir.

0 yorum:

Yorum Gönder