28 Eylül 2007 Cuma

BEREKETLİ KURABİYE

MALZEMELER:

-3 su bardağı şeker

-2 su bardağı erimiş yağ

-6 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine ayrılacaktır)

-1 su bardağı yoğurt

-1 çorba kaşığı mahlep

-2 çay kaşığı kabartma tozu

-2 avuç fındık

-Limon kabuğu rendesi

-Vanilya

-Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

1- Şeker, yumurta, yağ yoğurt, limon kabuğu rendesi, vanilya, kabartma tozu, çekilmiş fındık ve mahlep geniş bir kapta iyice
karıştırılır.

2- Aldığı kadar elenmiş unla orta yumuşaklıkta yoğrulur. Yarım limon büyüklüğünde parçalara ayrılıp yuvarlak veya uzun şekil verilir.

3- Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

4- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür.

Not: Hamur merdane ile 1,5- 2 cm. kalınlığında açılıp şekilli kalıplarla da kesilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder