28 Eylül 2007 Cuma

LOR KURABİYESİ

MALZEMELER:

-2 su bardağı un

-250 gr. tatlı lor

-1 yumurta

-1 su bardağı toz şeker

-1/4 paket margarin (65 gr.)

-1 çay kaşığı kabartma tozu

YAPILIŞI:

1- Bir tencereye lor, yumurta, toz şeker, margarin, kabartma tozu
konup karıştırılır.

2- Elenmiş 2 bardak un ilavesiyle yumuşak bir hamur yapılır.

3- Küçük parçalara ayrılıp avuç içinde yuvarlanır. Hafifçe bastırılıp yağlanmış tepsiye dizilir.

4- Orta ısılı fırında pembe renkte pişirilir.

5- Yumuşak olması için, ılınınca bir tencereye alınıp kapağı kapatılır.

Not: Kurabiyelerin üzerine yumurta sürülmez.

0 yorum:

Yorum Gönder