27 Eylül 2007 Perşembe

ÇİKOLATALI PASTA CİLASI

MALZEMELER:

-150 gr. sütsüz çikolata

-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)

YAPILIŞI:

1- Çikolata ve margarin bir tabağa konur.

2- İçinde kaynar su bulunan başka bir kabın üzerine oturtularak eritilir. İyice karıştırılır.

3- Ilınınca pastanın üzerine dökülerek bıçakla yayılır. Buz dolabında dondurulur. Sonra üzeri istenen bir krema ile süslenir. (krem şanti veya yağlı krem ile.)

Not: Çikolatalı pasta cilası ile şuala krem ve ekler pastasının üzeri de kaplanır.

KREM ŞANTİNİN HAZIRLANMASI

MALZEMELER:

-1 su bardağı çiğ süt kaymağı

-2 çorba kaşığı pudra şeker

-Vanilya

YAPILIŞI:

1- Porselen bir kaseye çiğ süt kaymağı, pudra şeker, vanilya konur.

2- Telle çarpılarak koyulaştırılır. (Fazla karıştırmayınız; bozulur.)

3- Tatlı ve pastalarda kullanılır.

0 yorum:

Yorum Gönder