-4 yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 su bardağı + 1 çorba kaşığı ilave un
-1 çorba kaşığı pirinç unu
-1 çorba kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 fiske tuz
-Limon kabuğu rendesi
YAPILIŞI:
1- Düdüklü tencere yağlanıp unlanır.
2- Un, pirinç unu, kakao, kabartma tozu, bir fiske tuz karıştırıp elenir.
3- Yumurtalar, şeker, limon kabuğu rendesi aliminyum olmayan bir tencerede çarpılıp iyice koyulaştırılır.
4- Un karışımı konup hafifçe karıştırılır, düdüklü tencereye boşaltılır. Kapak kapatılır. (Düdük kapatılmaz.)
5- En küçük ocakta, en kısık ateşte kapak açılmadan 45 dakika pişirilir. Ateş kapatıldıktan sonra 5 dakika dinlendirilir. Sonra kapak açılır.
0 yorum:
Yorum Gönder