-3 yumurta
-7 çorba kaşığı şeker
-7 çorba kaşığı un
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-1 portakal kabuğu ve suyu
ŞURUBU İÇİN:
-1 portakal kabuğu rendesi
-2 portakal suyu
-4- 5 çorba kaşığı şeker
YAPILIŞI:
1- Kalıp yağlanır, unlanır. Fırın yakılır.
2- Üç yumurta ile 7 çorba kaşığı şeker ve portakal kabuğu rendesi, koyu yoğurt kıvamına gelinceye kadar çarpılır.
3- İçine portakal suyu ve kabartma tozu ile elenmiş un konup karıştırılır.
4- Kalıba boşaltılıp orta hararetli fırında 30- 40 dakika pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılır, tabağa alınır.
5- Portakal kabuğu rendesi ve iki portakal suyu ile 4- 5 çorba kaşığı şeker bir taşım kaynatılıp soğumuş kekin üzerine gezdirilerek dökülür.
0 yorum:
Yorum Gönder