24 Eylül 2007 Pazartesi

KABAK TATLISI

MALZEMELER:

-2 kg. bal kabağı

-2,5 su bardağı şeker

-4- 5 tane karanfil

-1 su bardağı ceviz veya fındık içi

YAPILIŞI:

1- Kabak dilimlenip soyulur, çekirdekleri çıkarılıp iki
parmak genişliğinde doğranır, yıkanır.

2- Tencereye bir kat kabak, bir kat şeker dizilip bir gece
veya 4- 5 saat ağzı kapalı bekletilir. Birkaç tane karanfil atılır.

3- Orta ateşte pişirilir.

4- Şurubun koyulaşması için biraz da kapak açık olarak kaynatılır.

5- Servis tabağına alınıp dövülmüş ceviz içi serpilir.

KISA BİLGİ: Kabak, vücutta (A) vitaminine dönüşen karoten bol miktarda bulunur. A vitamini, güzellik vitaminidir. Cildi yumuşatır, tazelik verir. Gözler pırıl pırıl parlar. Mikroplu hastalıklara karşı vücudun direncini artırır.

0 yorum:

Yorum Gönder