-1 su bardağı yoğurt
-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası
-1,5 su bardağı yağ (yarısı margarin, yarısı zeytinyağ)
-1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek)
-Aldığı kadar un
-Yarım kalıp beyaz peynir
-Yarım demet dereotu, maydanoz
-Tuz
YAPILIŞI:
l-Maya yoğurtla ezilir. Tuz, yumurta akı ve yağ konup iyice karıştırılır.
2- Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Küçük parçalara ayrılır. (Üzeri örtülü olarak kabarıncaya kadar mayalandırılır.)
3- Avuç içinde biraz açılıp peynirli iç konur ve kapatılır.
4- Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder