28 Eylül 2007 Cuma

KARAKÖY POĞAÇASI

MALZEMELER:

-1 su bardağı yoğurt

-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-1,5 su bardağı yağ (yarısı margarin, yarısı zeytinyağ)

-1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine sürülecek)

-Aldığı kadar un

-Yarım kalıp beyaz peynir

-Yarım demet dereotu, maydanoz

-Tuz

YAPILIŞI:

l-Maya yoğurtla ezilir. Tuz, yumurta akı ve yağ konup iyice karıştırılır.

2- Aldığı kadar un ile yumuşak bir hamur yapılır. Küçük parçalara ayrılır. (Üzeri örtülü olarak kabarıncaya kadar mayalandırılır.)

3- Avuç içinde biraz açılıp peynirli iç konur ve kapatılır.

4- Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder