-1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz
-Aldığı kadar un (4- 5 bardak)
-3- 4 çorba kaşığı margarin (yumuşak)
YAPILIŞI:
1- Bir tencere su ve tuz konur. Elenmiş 4- 5 bardak un ile
bir hamur yapılır. İyice özleştirilir.
2- Üzeri nemli bezle örtülerek 10- 15 dakika dinlendirilir.
3- 16 parçaya ayrılır. Her parça unlanarak 10- 12 cm. çapında açılır.
4- Aralarına karıştırarak beyazlatılmış yağ sürülür. 4 tanesi üst üste konur. (4 grup yapılır, en üstler yağlanmaz). Üstleri örtülür.
5- İlk hazırlanan dört katlı hamur unlanarak açabildiği kadar açılır. Oklavaya sarılıp, oklava çekilerek çıkarılır. Bu rulo hamur tekrar dört parçaya ayrılır.
6- Kesilen kısımlar üste gelmek üzere her parça 10- 12 cm çapında açılır.
7- Diğer hamur grupları da aynı şekilde hazırlandıktan sonra toprak tava, teflon tava veya saç üzerinde pişirilir.
8- Pişirilen katmerler yağlanıp üst üste konur. Yumuşak olması için üzerleri örtülür.
Not:
1- Katmere pudra şeker serpilebilir.
2- Arasına peynir, kıyılmış maydanoz, taze soğan konarak pişirilir.
3- Arasına çiğ kıyma, soğan, yeşil biber, maydanoz, domates karışımı konarak da pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder