28 Eylül 2007 Cuma

KATMER

MALZEMELER:

-1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz

-Aldığı kadar un (4- 5 bardak)

-3- 4 çorba kaşığı margarin (yumuşak)

YAPILIŞI:

1- Bir tencere su ve tuz konur. Elenmiş 4- 5 bardak un ile
bir hamur yapılır. İyice özleştirilir.

2- Üzeri nemli bezle örtülerek 10- 15 dakika dinlendirilir.

3- 16 parçaya ayrılır. Her parça unlanarak 10- 12 cm. çapında açılır.

4- Aralarına karıştırarak beyazlatılmış yağ sürülür. 4 tanesi üst üste konur. (4 grup yapılır, en üstler yağlanmaz). Üstleri örtülür.

5- İlk hazırlanan dört katlı hamur unlanarak açabildiği kadar açılır. Oklavaya sarılıp, oklava çekilerek çıkarılır. Bu rulo hamur tekrar dört parçaya ayrılır.

6- Kesilen kısımlar üste gelmek üzere her parça 10- 12 cm çapında açılır.

7- Diğer hamur grupları da aynı şekilde hazırlandıktan sonra toprak tava, teflon tava veya saç üzerinde pişirilir.

8- Pişirilen katmerler yağlanıp üst üste konur. Yumuşak olması için üzerleri örtülür.

Not:

1- Katmere pudra şeker serpilebilir.

2- Arasına peynir, kıyılmış maydanoz, taze soğan konarak pişirilir.

3- Arasına çiğ kıyma, soğan, yeşil biber, maydanoz, domates karışımı konarak da pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder