24 Eylül 2007 Pazartesi

KAZAN DİBİ

MALZEMELER:

-1 litre süt

-4 çorba kaşığı pirinç unu + 3 çorba kaşığı patates nişastası (silme)

-1,5 su bardağı toz şeker

-Yarım paket vanilya

-3- 4 çorba kaşığı pudra şeker

YAPILIŞI:

1- Süt şekerle kaynatılır.

2- Bir bardak su ile pirinç unu ve nişasta ezilip şekerli süte ilave edilir. Karıştırarak koyu bir muhallebi pişirilir. Vanilya konur.

3- Karıştırılarak soğutulur. 25- 30 cm2 bir tepsi bolca pudra şeker ile kaplanır. Ateşe tutularak yakılır. Sonra tekrar şeker elenir.

4- Muhallebi boşaltılıp yayılır. Sıcak fırında altı kızartılır.

5- Tepsi fırından çıkar çıkmaz soğuk suya batırılır. (Kazan
dibinin tepsiden kolay çıkması için).

6- Soğuyunca dilimlenip pasta küreği ile alınır. Yanık taraf
üste gelmek üzere tabaklara konur.

0 yorum:

Yorum Gönder