-8 elma
-1,5 su bardağı şeker (yarısı elmalar, yarısı krema için)
-1 yumurta
-1 çorba kaşığı nişasta
-Yarım litre süt
-1 avuç fındık (dövülmüş)
-2 çay kaşığı tarçın
-Yarım paket vanilya
YAPILIŞI:
1- Elmaların ortaları bütün iken elma oyacağı ile çıkarılır, soyulup yıkanır.
2- Yarım bardak su ile şekerin yarısı elmalara konup kaynatılır. Suyu koyulaşınca elmalar kaselere alınır. Ortalarına fındık, tarçın doldurulur.
3- Bakır bir tencereye 1 yumurta, şekerin diğer yarısı, nişasta konup süt ile ezilir. Sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir.
4- Karıştırarak soğutulur. Vanilya konur. Elmaların üzerine dökülür.
KISA BİLGİ:
Bir elma ortalama 65 kalori verir.
0 yorum:
Yorum Gönder