24 Eylül 2007 Pazartesi

KREMELI ELMA

MALZEMELER:

-8 elma

-1,5 su bardağı şeker (yarısı elmalar, yarısı krema için)

-1 yumurta

-1 çorba kaşığı nişasta

-Yarım litre süt

-1 avuç fındık (dövülmüş)

-2 çay kaşığı tarçın

-Yarım paket vanilya

YAPILIŞI:

1- Elmaların ortaları bütün iken elma oyacağı ile çıkarılır, soyulup yıkanır.

2- Yarım bardak su ile şekerin yarısı elmalara konup kaynatılır. Suyu koyulaşınca elmalar kaselere alınır. Ortalarına fındık, tarçın doldurulur.

3- Bakır bir tencereye 1 yumurta, şekerin diğer yarısı, nişasta konup süt ile ezilir. Sütün tamamı ilave edilip karıştırarak pişirilir.

4- Karıştırarak soğutulur. Vanilya konur. Elmaların üzerine dökülür.

KISA BİLGİ:

Bir elma ortalama 65 kalori verir.

0 yorum:

Yorum Gönder