28 Eylül 2007 Cuma

KUSURSUZ PİZZA

MALZEMELER:

-5 su bardağı un, 1 yumurta

-1 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-1- 5 su bardağı süt

-1 tatlı kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz

-1 küçük paket margarin (yumuşak, 125gr.)

SOS İÇİN:

-10- 12 sosis, 4- 5 çorba kaşığı rende kaşar üzerine serpmek için

-1- 2 çorba kaşığı salça, 3 diş sarımsak

-Tuz, karabiber, 1 tutam kekik

-1 kahve fincanı zeytinyağ

YAPILIŞI:

1- Un elenir, ortası açılıp şekerli sütle ezilmiş bira mayası, margarin, yumurta, tuz konup yumuşak bir hamur yapılır. Ilık bir yerde üzeri örtülü olarak mayalandırılır. (Hamur iki misli kabarmalıdır.)

2- Yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılıp el ile 7- 8 cm. çapında açılıp, yağlanmış tepsiye dizilir. Kenarlar çimdiklenerek biraz yükseltilir.

3- Üzerine yağ sürülüp bir süre daha mayalandırılır.

4- Hamur kabarınca üzerine sos konup kaşar peyniri rendesi serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir.

SOSUN YAPILIŞI:

Salça biraz su ile koyuca ezilir. Tuz, karabiber, kekik, dövülmüş sarımsak, haşlanarak küçük doğranmış sosis ve zeytinyağ konup karıştırılır.

0 yorum:

Yorum Gönder