24 Eylül 2007 Pazartesi

MEYVE SALATASI

MALZEMELER:

-Yarım kutu şeftali konserve

-7 muz

-3- 4 elma

-2 portakal

-2- 3 mandalin

-1 su bardağı çekirdeksiz üzüm (taze)

-1 paket vanilya

-Yarım su bardağı pudra şeker

-4 çorba kaşığı muz likörü

-2 çorba kaşığı vermut

-150 gr. krem şanti (hazırlanmış)

-2 çorba kaşığı iç yeşil fıstık

YAPILIŞI:

1- Meyveler yıkanıp soyulur ve küçük küçük doğranır, karıştırılır.

2- Cam kaseye, bir kat meyve, bir kat pudra şeker konarak yerleştirilir.

3- Üzerine vermut ve likör karışımı gezdirilir. Buz dolabında soğutulur.

4- İkram edileceği zaman üzerine krem şanti sıkılır, kavrulmuş yeşil fıstık serpilir.

KISA BİLGİ:

Şeftali, yararlılık bakımından meyveler arasında ikinci sırayı alır, birincisi üzümdür.

0 yorum:

Yorum Gönder