24 Eylül 2007 Pazartesi

PORTAKAL JÖLESİ

MALZEMELER:

-10 bardak portakal suyu

-2,5 su bardağı şeker

-2,5 su bardağı su

-15 yaprak jelatin

YAPILIŞI:

1- 3- 4 portakal rendelenir. 3 kaşık şekerle ovulup 2,5 bardak su konur; karıştırılır ve süzülür. Şekerin geri kalanı ilave edilip bir taşım kaynatılır; üzerinde biriken köpük alınır. Ateşten çekilir.

2- Yıkanıp küçük parçalara ayrılmış jelatin ve portakal suyu konup karıştırılır.

3- Kaselere boşaltılır veya istenen pastalarda kullanılır.

Not:

1) Diğer meyvelerin jöleleri de aynı şekilde yapılır.

2) İstenirse kaselere birkaç dilim meyve de konabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder