27 Eylül 2007 Perşembe

PASKALYA ÇÖREĞİ

MALZEMELER:

-4,5 su bardağı un

-3 yumurta (1 yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılacak)

-1,5 su bardağı pudra şeker

-Yarım küçük paket margarin (65 gr.)

-2 tatlı kaşığı yaş bira mayası

-2- 3 tatlı kaşığı mahlep

-2- 2,5 kahve fincanı süt

-1 çorba kaşığı fındık içi

-Yarım kahve kaşığı tuz

YAPILIŞI:

1- Un elenir. Ortasına ılık sütle ezilmiş bira mayası, yağ yumurta, pudra şeker, tuz, mahlep konur yumuşak bir hamur yoğrulur.

2- Üzeri örtülüp ılık bir yerde mayalandırılır.

3- Hamur iki misli kabarınca dokuz parçaya ayrılır. Her parça, ortası şişkin kenarları ince çubuklar halinde yuvarlanır (20 cm).

4- Üç tanesi bir araya getirilip saç örgüsü yapılır. Yağlanmış tepsiye konup biraz daha mayalandırılır.

5- Üzerine yumurta sarısı sürülüp kıyılmış fındık serpilir. Orta hararetli fırında pişirilir.

6- Yumuşak kalması için bir tencereye alınır, üzerine ünce bir peçete, sonra da kapağı örtülür.

Not: Üzerine süreceğiniz yumurta sarısına 2- 3 damla pekmez koyarsanız daha güzel kızarır.

0 yorum:

Yorum Gönder