28 Eylül 2007 Cuma

PORTAKALLI KURABİYE

MALZEMELER:

-2 su bardağı şeker

-1 su bardağı yoğurt

-1 büyük paket margarin (250 gr.)

-1 yumurta (akı hamura, sarısı üzerine)

-2 kahve kaşığı kabartma tozu

-1 portakal suyu

-1 portakal kabuğu rendesi

-Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

1- Şeker, portakal kabuğu, yağ karıştırılıp krem haline getirilir.

2- Yoğurt, yumurta akı, kabartma tozu konur. İyice karıştırılır.

3- Aldığı kadar un ile orta yumuşaklıkta yoğrulur. Son olarak portakal suyu konur.

4- Yarım limon büyüklüğünde yuvarlanıp hafif yassıltılır. Tepsiye dizilip yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

5- Yumuşak olması için, bir tencereye konup önce bir peçete, sonra kapak örtülür. Not: Hamur, merdane ile 1 cm. kalınlığında açılıp kalıplarla da kesilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder