-4,5 su bardağı un
-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)
-1 su bardağı Pudra şeker
-3 yumurta (1 tane yumurta akı üzeri için ayrılacak)
-Limon kabuğu rendesi
-1 paket vanilya
-1 su bardağı iç fındık
-1 çay kaşığı kabartma tozu
YAPILIŞI:
1- Un elenir. Ortasına yağ, pudra, şeker, yumurta, limon kabuğu rendesi, kabartma tozu, vanilya konup yoğrulur. (Fazla yoğrulmaz, hamur bozulur.)
2- Merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. Küçük kalıplarla kesilir.
3- Bisküvilerin birer yüzleri yumurta akına, sonra da kıyılmış fındığa batırılıp tepsiye dizilir.
4- Orta hararetli fırında pişirilir. Sıcakken üzerine vanilyalı pudra şeker elenir.
0 yorum:
Yorum Gönder