28 Eylül 2007 Cuma

YOĞURTLU BÖREK

MALZEMELER:

-5 su bardağı un

-1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.)

-3 çorba kaşığı yoğurt

-3 yumurta (1 yumurta akı peynire konacak, 1 yumurta sarısı üzerine sürülecektir.)

-Yarım kalıp beyaz peynir

-Yarım demet maydanoz ve dereotu

-2 çay kaşığı tuz

YAPILIŞI:

1- Un elenir. Ortasına yağ, 2 yumurta, tuz, yoğurt
konup karıştırılır. Sonra un ile yoğrulur.

2- Maydanoz, dereotu, peynir ve yumurta akı karıştırılır.

3- Hamur ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır. Avuç içinde açılıp peynirli iç konur ve kapatılır.

4- Hafif yağlanmış tepsiye dizilip üzerine yumurta sarısı sürülür. Orta hararetli fırında pişirilir.

Not: İstenirse; böreklerin üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra çörekotu da serpilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder