16 Şubat 2008 Cumartesi

Annemin Karışık Fasulye Yemeği

Malzemeler:
1 su bardağı kurufasulye
1 su bardağı barbunya
3 domates Soy ve doğra
1 yemek kaşığı salça
1 tavuk tablet
1 çay bardağı sıvı yağ
2 kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı şeker
Tuz ve toz biber
Üstüne bir parmak çıkana kadar su


Yapılışı:Kuru fasulye ve barbunya 30-40 dk haşlanır.Yemeğimizi pişirmek için düdüklü tencere kullanıcağız.Tencereye yağı,soğanı ve sarımsağı koyalım biraz kavuralım.Ardından fasulyeleri,salçayı,domatesi.tuzu ve kalan tüm malzemeleri koyun.Suyu üstüne bir parmak çıkacak şekilde koyun 40 dk pişirin.Bu yemek tarifi anneme ait kuru fasulye ile barbunya birleşince harika bir tat çıkıyor.Annecim ellerine sağlık.Sizlerede afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder