16 Şubat 2008 Cumartesi

Künefe

Malzemeler:
200 gr Tel Kadayıf
50 gr Tuzsuz Dil Peyniri
4 Çorba Kasığı Tereyağı


 Yapılışı:Tereyağından 1,5 çorba kasığı alıp, ince ince ufalanmış kadayıfları ateşte tereyağıyla yedirerek bir süre karıştırın.Künefeyi pişireceğiniz tepsinin dibini yağlayarak yarısınıyerleştirin. Üzerine dilimlenmiş dil peynirini koyun. En üst kısma yeniden kadayıf döşeyerek ilik fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin. Bir yüzü kızaran kadayıfı tekrar yağlanmış tepsiye ters yerleştirerek bu yüzünü de kızartın.İki yüzü kızaran kadayıfı fırından alarak fazla ağdalanmamış soğuk şurubu sıcak künefenin üzerine dökün. Servis yapın. Afiyet olsun…

0 yorum:

Yorum Gönder