250 gr Un
1 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kaşığı Yaş Maya
1 Kahve Kasığı Pudra Sekeri
1 Kahve Kasığı Tuz
1 Yumurta
Şurubu:
1 kg Toz Seker
2 Su Bardağı Su
1 Tatlı Kasığı Limon Suyu
1 litre Sıvı Yağ
Yapılışı:Küçük bir kapta maya ve pudra sekerini karıştırıp, 1 kahve fincanı kadar su ile eziniz. 2 kahve fincanı un ekleyip iyice karıştırdıktan sonra, kasenin üstüne bir kapak kapatıp, 20 dakika bekletiniz.Kalan unu eleyiniz. Ortasını havuz gibi yapıp, içine kasedeki mayalı karışımı, kalan suyu, tuzu ve yumurtayı katiniz. Elinizle yedirerek karıştırıp koyunuz. Orta ateşte sürekli karıştırarak sekeri eritiniz. 15 dakika kadar kaynattıktan sonra, bir kenarda bekletiniz. Rafine yağı bir tencereye koyup harlı ateşte kızdırınız.Hamurdan sol avucunuza sığacak kadar alınız. Başparmağınızı hafifçe aralık bırakarak sol yumruğunuzu sıkınız. (Avucunuzdaki hamur başparmağınızla işaret parmağınızın arasından çıkacaktır.) Hafifçe yağlanmış bir çay kasığı ile çıkan hamuru küçük küçük kopararak, kızgın yağda kızartınız. Kızaran lokmaları delikli kepçe ile yaddançektikten sonra servis tabağına koyup servis ediniz. Afiyet olsun..
0 yorum:
Yorum Gönder